maandag 17 december 2007

en dan gebeurt het

hetgeen waar we het allerbangst voor waren. Even een poging doen om het op een rijtje te krijgen. Wat kan er ontzettend veel veranderen in een week tijd. Woensdagmiddag (12/12) stond er op de website van Kind en Toekomst (onze vergunninghouder) dat Nigeria dicht was.
Ik had vrijdagmiddag Kind en Toekomst aan de telefoon. De wachtlijsten worden te lang. Nigeria is gesloten voorlopig, geen idee hoe lang dat gaat duren.

Ron en ik hebben natuurlijk vreselijk gepraat de afgelopen dagen en zijn tot de conclusie gekomen dat we een kind uit ons hart willen en voor ons komt dat kind uit Afrika. We zijn eerder noodgedwongen geswitcht toen China de regels veranderde en dat willen we niet nog eens doen.

Als Nigeria opengaat voldoen wij nog steeds aan de eisen en dus willen we met deze informatie niet switchen. (Er zijn ook niet zo veel andere mogelijkheden, maar die hebben allemaal een wachttijd van rond de 3 jaar (en dan wachten we liever 3 jaar op een kindje uit Afrika)

Dan zeggen we liever, we wachten tot een van de landen in Afrika (Lesotho, Nigeria of Malawi) open gaan. Daar kunnen ze geen tijd over geven maar het kan even duren. Dat risico willen we op dit moment nemen. Dan wachten we een jaar en kijken we dan verder.

Het komt er dus op neer dat we op dit moment niet bemiddeld kunnen worden en er nu geen mogelijkheid is voor ons om ons in te laten schrijven en we dus regelmatig moeten bellen om te kijken hoe de situatie dan is..
Nu hadden we eindelijk weer hoop dat het sneller zou gaan, maar hielden toch nog rekening met een wachtlijst tot intake.. Maar op dit moment is er niet eens een wachtlijst, de lijst is gewoon gesloten....en dat is heel erg zuur.

3 opmerkingen:

Kiek en Mich zei

Ontzettend zuur ! Heb je eindelijk je felbergeerde BT kan je niets doen ! Zoals ik al op de Yahoo schreef ( onder mijn echte naam) ik hoop echt dat er snel voorstellen gaan komen uit Nigeria of anders toch ook Malawi !
In ieder geval een beetje beweging in de zaak want dit is zwaar balen voor jullie !
Kiek

Marièlle zei

Zucht, ik had stiekem gehoopt dat jullie toch ook nog mazzel zouden hebben.
Hopelijk komen er op korte termijn veel voorstellen of gebeurt er eindelik weer eens iets m.b.t. Malawi of Lesotho en kan jullie adoptietreintje straks weer rijden!

liefs
Marièlle

het lieveheersbeestje zei

Wat een verdrietig bericht! Ik heb zelf eigenlijk geen idee hoe een adoptie procedure werkt, maar ik weet wel dat er heel veel kindertjes uit Ethiopie ter adoptie zijn. Ik ben er een paar maal geweest en mijn man komt daar vandaan, vandaar. Het is echt heel erg schrijnend om de straat kinderen daar te zien. Kunnen jullie alleen vanuit bepaalde landen een kindje adopteren?

Sterkte, komt tijd komt raad..