donderdag 24 juli 2008

Hoera!

Het zonnetje schijnt!
Heerlijk...
Voor ons is de vakantie nu pas net begonnen en de eerste keer het woord hittegolf is al gevallen.
Met een beetje geluk, rollen we zo van de hittegolf hier het warme weer in Spanje in. De zomer kan slechter zijn, dachten we zo.

Het is gelukkig niet allemaal gejuich hier. Dat zou maar saai worden. In onze straat is een grootscheepse verbouwing aan de gang. Alle 4 de blokken uit de straat worden grondig opgeknapt. Nieuwe daken (met isolatie,hoera) nieuwe ramen (dubbel glas en kunstof kozijnen, hoera!) en de voegen (met een drilboor eruit halen, dat is dan weer niet zo hoera) zijn het eerste aan de beurt.
Daarna gaan ze ook nog al het binnen grondig opknappen. Gelukkig is bij ons het meeste al gedaan en krijgen wij "alleen" nog maar een 2de toilet op de bovenverdieping. Dat daar ook een muurtje voor uitgebroken moet worden, vergeten we maar even.
Op dit moment, loopt de planning niet helemaal juist met de verbouwing. Waar dat op neer komt is dat dit blok het enige blok is waar nu niets gebeurt. Recht tegen over ons staan ze op de steigers het dak af te ronden. Het blok ernaast hebben ze de voegen net gehad, en staan ze op de steigers het vervangen van het dak voor te bereiden. Het blok naast ons heeft nog geen steigers (die zijn op) maar zijn onze voortvarende bouwvakkers wel alvast begonnen met de voegen te verwijderen, zoals ik al eerder liet vallen doen ze dat dus met drilboren. Dat geeft een vreselijke herrie en een stof.
De mantra het is voor een goed doel, klinkt hier ook regelmatig. Als de heren om drie uur klaar zijn met boren, dan kan ik naar buiten en de buitenboel ontdoen van het stof zodat we toch nog even buiten kunnen zitten.

Vandaag gaan we maar even kijken of we op stap kunnen, want zo binnen zitten is ook niet alles. Dan moet het werk maar even wachten tot vanavond. Dan kan ik in alle stilte rustig beginnen met stofzuigen hihi

Fijne dag!

Geen opmerkingen: