zondag 6 april 2008

Nieuwe Lay-out en kringloopje

Het werd eens tijd voor een nieuw gezicht hier.

Zelfs als je naar buiten kijkt, zie je dat de lente echt niet meer te vermijden is, en nu dus ook tot dit blogje doorgedrongen.

Ik ben benieuwd hoe lang ik deze weer laat staan.

Uiteindelijk was het heel snel gedaan, maar de weg ernaar toe was lang. Ik heb nu wel 10 heel gave ideeën voor de komende lentes en zomers, dat wel weer.

Gisteren hadden we een dagje met eigenlijk en eindelijk helemaal niets. Een dagje helemaal niets betekend hier vaak toch een rondje kringloop.
Heerlijk snuffelen tussen de boeken, eigenlijk altijd wat vinden en gisteren had ik dubbel geluk. Ze hadden een heel 'nieuwe' voorraad kwartet spelletjes. Naast oud houten speelgoed en spelletjes, ben ik ook erg gecharmeerd van oude kwartet spellen. Helaas werkte de pin niet dus ik heb weer te veel moeten laten staan. Maar misschien ook wel goed ook. Waar moet een mens het allemaal kwijt he :)

Maar deze juweeltjes kon ik niet laten liggen. Ik werd er helemaal blij van.

Een boek met heerlijke pure recepten, zonder kruidenmixjes en andere kant en klaar dingen. Erg leuk om te lezen, en we hebben al weer een hoop lekkere ideeën gevonden. Die zullen binnenkort wel op tafel komen.

Verder dus de kwartet spelletjes. Een van de berenboot, een sprookjeskwartet (wat altijd weer aanleiding geeft tot het vertellen van het verhaal wat erbij hoort en een prachtig getekend bloemenkwartet. Allemaal helemaal compleet en met erg mooie tekeningen. Ze liggen inmiddels in de spelletjeskast, en Quinten is aan het azen op iemand die mee wil spelen.

Ook de schaakstukken hebben we gisteren gevonden. Dat is nogwel een gek verhaal. Al een paar maanden terug hadden we een groot schaakbord gevonden bij dezelfde kringloop. Voor 1 euro. Helemaal goed voor onze schaakgrootmeester in de dop. Maar de stukken die er lagen waren 4,50 of meer in een plastic zakje, zonder doosje. Toen zeiden we, dan kopen we ze wel nieuw en
met doosje. Van dat nieuw kopen kwam weinig, want we zijn al tijden niet meer in Leiden geweest om lekker te shoppen en plastic stukken wilden we echt niet. Bij de kringloop bleef dat zakje met stukken voor 4,50 steeds liggen (vind je het raar hihi) maar gisteren hadden we geluk. Er lag een doosje, met schaakstukken voor 1,50 met daarin precies dat zakje stukken waar we al een tijdje tegenaan liepen. Het stickertje 4,50 zat er zelfs nog op. Jullie snappen dat we die mee hebben genomen. De eerste potjes schaak zijn al gespeeld.
Het zijn stukken met een verhaaltje, want 1 zwarte pion is lelijk toegetakeld door vermoedelijk een poes of hond. We zullen hem binnenkort een nieuw zwart jasje geven.

Dan heb ik nog een tik, een kleintje hoor.. Hoewel dat open staat ter discussie. Ik ben altijd op zoek naar leuke theelepeltjes. Lepeltjes met een verhaaltje erachter. Dus niet heel dure enzo. Ze moeten wel gewoon gebruikt kunnen worden, maar wel lepeltjes met van die mooie bovenkantjes.


Gisteren kwam ik dus 5 lieverdjes tegen. Eentje helemaal uit Luik!
en een schattig roosje. Nu nog even goed glimmend poetsen (waar was mijn zilverpoets ook al weer) en dan kunnen ze in het bekertje bij de theepot. Voor vele gezellige theeuurtjes.


3 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Oh,oh, nog een dame met een theelepeltjes-tick! Vindt ik ook zo leuk, maar ik spaar alleen zilveren. Mijn oma's hadden al een hele verzameling en mijn moeder nam altijd een zilveren theelepeltje mee van haar schoolreisjes. De andere oma had er veel meegenomen van vakanties.. Dus heb ik er heel wat gekregen toen zij overleden. Nu heb ik er ook al heel veel, maar mijn oudste dochter gaat in september op schoolreisje naar Tsjechie en zei tegen mij; ik neem een leuk theelepeltje voor je mee, hoor mam! Het verzamelen gaat gewoon een generatie verder...
Die kringloop winkels zijn echt super! Ik ga ook vaak (1 of 2 keer per week) mijn 'probleem' is dat de winkel verhuist is en nu nog maar 5 minuten lopen hiervandaan is! Zo kocht ik twee nieuwe rokken (2,50 euro per stuk)een spelletje spectrangele (50 cent)dat heel leuk is en als nieuw, een spel rolit voor 2,50 ook als nieuw en nog een hele stapel leuke boeken... Voor dat je het weet kun je je huis niet meer in, dus ook weer wat opgeruimt! Onze zoon gaat binnenkort eens op de rommelmarkt staan, maken wij anderen weer blij met ons overschot!

Fijn weekeind!

Anoniem zei

Oh heerlijk he die kringloop! Toevallig heb ik dat kookboek ooit bij de uitverkoop van de bieb gekocht. Hij ligt echt helemaal uit elkaar hihi! Onze grote favoriet is de Waldorfsalade op blz 99. Echt heerlijk als maaltijdsalade met stokbrood in de zomer!

Liefs, Nienke (Dromer van het forum)

anja zei

Hoi Celeste,

....jeroen is gek op kwartetten...
dat je het weet ;)

groetjes Anja