zaterdag 5 januari 2008

en we zijn op wegZo 2008 is begonnen. We hebben fijne feestdagen gehad. Oud en Nieuw is fijn en gezellig geweest. De dag daarna zijn we gaan wandelen in de Pan van Persijn. Heerlijk om de lome benen en de drank uit je lijf te lopen met de zeewind in je gezicht. Inmiddels is het gewone leven weer bijna begonnen. De kerstboom is afgetuigd en afgevoerd (wat weer 40 cent opleverde voor Quinten)

De kerstspullen zijn bijna weg en we maken ons klaar voor 3-koningen morgen. De spullen voor het brood liggen klaar, en ik maak vandaag nog een kroontje voor de koning van morgen. Ik ben benieuwd wie het wordt. Bij ons mag de koning van de dag kiezen wat hij wil eten.

We gaan 2008 niet helemaal voornemensloos in. 2008 brengt ons de volgende voornemens:
*Opletten dat je je hand niet tussen het verwarmingselement van een oven stopt.
*Maken we met oud en nieuw zelf weer oliebollen.
*We kopen een mooi pakket vuurwerk.
*We drinken dezelfde champagne,hij was lekker.
*We gaan het kamertje van ons droppie afmaken.
*De heren van dit gezin gaan een poging doen de heersende rummycubkampioen te verslaan (Note red: Dat gaat ze nooit lukken)
*We gaan weer lekker veel fietsen.
*We gaan verder met klussen in huis, als eerste project staat nu de keuken op het schema.
*We gaan niet in de stress schieten als verbouwing nummer zoveel (we hebben met deze erbij in 4 jaar 2 verhuizingen en 3 verbouwingen gehad) gaat gebeuren.

Gisteren kregen we bezoek van de woningbouw. Nadat in oktober ons hele huis verbouwd is, gaan ze nu komend jaar weer verder met verbouwen. Nu wordt de hele straat aangepakt. Bij ons is al een heleboel gedaan, dus dat gaat ons een hoop ellende schelen. Officieel mocht hij van de woningbouw nog niets zeggen maar we kregen de tip om niet te gaan klussen op zolder, alle kozijnen en het dak worden waarschijnlijk vervangen. Ook gaan ze een poging doen om een 2de toilet in de gangkast boven te passen.Dat wordt krap maar zou wel heel gewenst zijn. We zijn met deze plannen ondanks de zooi ontzettend blij.

De zolder is een tochtgat, en kan nu niet anders gebruikt worden dan als opslag. Met een nieuw dak zullen we er dus een etage bij krijgen. De ramen moeten gewoon vervangen worden, heel veel is nog enkel glas en de kozijnen zijn heel authentiek zullen we maar zeggen. Bij anderen zullen ze ook de keuken,badkamer, wc, riolering,electra en de plafonds vervangen. Dat hebben wij gelukkig allemaal al gehad. Maar dat het veel gedoe gaat geven is ons wel zeker.
We zijn wel heel blij dat het dit jaar gebeurt. Dan is straks het hele huis en tuin klaar als ons droppie komt en in de tussentijd houd het ons goed bezig en afgeleid.
Rest mij nog alle lezers hier te bedanken voor hun intresse en reacties het afgelopen jaar. Het is toch leuker als je je verhalen schrijft, en dat je weet dat ze gelezen worden.
Voor 2008 wens ik iedereen alle goeds, en een jaar dat een ieder zijn wensen mag vervullen.
Gelukkig Nieuwjaar!

1 opmerking:

Frank, Sabine & Tanimola zei

Dat 2008 jullie maar veel moois moge brengen! En dat je maar eens een bakkie mag komen halen in Haarlem ;-)

hartelijke groeten,
Sabine