dinsdag 13 november 2007

Adoptie-update

Het is al weer een tijdje geleden dat we een update erover hadden.
Inmiddels zijn we een stukje verder. Nog niet in de procedure hoor, maar wel in de tijd.
Bij de raad is inmiddels de medische verklaring van Ron binnen gekomen. Dat had nog enige voeten in de aarde. Zijn eigen arts is met zwangerschapsverlof. De vervanger kent Ron niet, en zag in het dossier dat Ron al ruim een jaar niet meer op een afspraak is geweest. Dat is alleen maar positief zou je zeggen, want dat betekent dat Ron dus nergens last van heeft gehad en daar zijn we alleen maar heel erg blij mee. De vervanger vond eigenlijk dat hij Ron wel moest zien, maar gelukkig een telefoontje met Ron zijn eigen arts loste het op, en heeft hij een pracht van een verklaring geschreven, die overigs ook nog eens helemaal waar is. Heerlijk gevoel is dat.

We zijn deze procedure ingestapt met de afspraak naar elkaar toe dat we alles helemaal eerlijk zouden doen. Ondanks dat dat voor ons betekend dat we keuzes anders moeten maken dan die we eigenlijk zouden willen maken. We kunnen bevoorbeeld daardoor niet voor China gaan. Maar het gevoel wat het geeft als je zoals nu te horen krijgt, dat je natuurtalenten bent, dat ze het helemaal ziet zitten om een ouder kindje bij ons te plaatsen, dat ze zeker weet dat we er erg goed over nagedacht hebben en dat we Quinten er goed bij betrekken en dat ze dat ook vol vertrouwen tegemoed ziet, hoef ik jullie niet uit te leggen.

We wachten nu op een telefoontje van onze raadsmedewerkster. Zij is nu het rapport aan het schrijven. Dan hebben we nog 1 inleesgesprek en als het rapport goed is, dan stuurt ze het op naar het ministerie van Justitie en die geven ons dan onze beginseltoestemming.

Dan is eindelijk (we zijn begonnen in april 2005) het nederlandse deel van onze adoptie procedure afgesloten. Dan zal ons rapport naar de vergunninghouder Kind en Toekomst gaan, waar we hopen op intake te mogen voor een kindje van 36-54 maanden uit Nigeria.
Inmiddels staan we nu voor de volle 100% achter onze stap voor Nigeria. Het was even zoeken nadat we noodgedwongen moesten switchen van China. Inmiddels zit Nigeria in ons hart en gaan we er helemaal voor. We hebben nog wel enige reserve want op het moment veranderd er steeds zo veel in adoptieland, dat we echt hopen dat er niets veranderd en we dan weer noodgedwongen weer moeten wisselen van landenkeuze.
Het is nog te vroeg om te plannen maar stiekem hopen we toch wel dat we in 2008 in Nigeria zitten. Het kan zo maar ook 2009 worden dus we rekenen nergens op.
Nu we verhuisd zijn en we ook een echte kamer voor ons prinsesje hebben, begint het steeds meer te kriebelen en concreter te worden. Maar stap voor stap komen we ook in Nigeria en dichterbij onze dochter/zoon en brusje voor Quinten.

3 opmerkingen:

Marièlle zei

Dankjewel voor je berichtje in onze log. Grappig zo dichtbij, ik rijd heel vaak door Groenendijk als ik naar de Rijneke boulevard ga of om goedkoop te tanken.
Leuk dat jullie ook voor Nigeria gaan. Hopelijk hebben jullie de BT snel binnen en dan kan je op intake. Wij konden al binnen een week terecht bij Kind en Toekomst, gelukkig is daar geen wachtlijst voor. En dan kun je ook gelijk aan de slag met documenten verzamelen. Wat je vast kan doen is foto's verzamelen, van jullie, van familie, van jullie huis etc.

By the way, ik ben zo brutaal geweest je te linken op mijn log, als je dat niet wilt, geef je dan even een gil?

groetjes
Marielle

het lieveheersbeestje zei

Hallo Celeste,
Wat leuk dat je mij een reactie hebt gegeven op mijn blog, ik heb er echt geen idee van wie er mijn blogje lezen, soms denk ik dat ik de enige ben, haa!
Jij hebt ook een mooi blog, ik ben nog maar net begonnen met lezen, maar het is erg goed. Wat leuk dat jullie een kindje uit africa gaan addopteren, wel een heel avontuur en heeeel lang wachten hoor! Ik wens jullie alle goeds toe,
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Nataschja zei

Hoi Celeste,
Wat leuk dat we nu allebei voor Nigeria gaan, onze raadsmedewerker is als het goed is weer beter en heeft mij proberen te bellen (telefoon leeg). We hopen dat hij snel weer belt en we allebei nog dit jaar onze BT in huis hebben en dan op naar Nigeria. Vind je het goed als ik jullie link op onze website?

Groetjes,
Marc en Nataschja
http://home.planet.nl/~kuip3825