vrijdag 8 augustus 2008

Kelder het vervolg

De kelder update..


Ron is de woningbouw gaan bellen. Daar zat een meneer op kantoor die zei.. ja is grondwater, kunnen we niets aan doen, u kunt het opruimen met een dweiltje en een emmertje..Hij mailde dat door en ik werd even heel boos..15 cm rottend water in mijn kelder en dat moest even met een emmertje en een dweiltje?

Ikben gaan zitten en heb ze een mail gestuurd samen met de foto's die ik eerder al geplaatst had.
(ik plak hem even hieronder)


Hallo,

Vanmorgen werd ik onaangenaam verast door de stank uit mijn kelder, het rook af en toe wel vochtig maar dat kan dachten we nog, het is een kelder, het grondwater zal wel omhoog komen.

Nu staat er echter zo een 15 centimeter rottend water in mijn kelder. De meeste spullen die er staan kan ik zo weggooien. (ik heb het over een gourmet stel en een tafelbarbeque onder andere) De verzekering zal hiervoor zeker ingeschakeld moeten worden.

Inmiddels kan Midas Dekker een fijn stukje schrijven over de flora en fauna van de kelder op Groenestein 17. Inmiddels gesignaleerd : klein dozijn naaktslakken, een stuk of 20 spinnen (die schijnen gelukkig de muggen tegen te houden die natuurlijk op het stilstaande water af komen, daar hebben ze op nmr 21 en 23 last van) 1 pad en een kikker en ohja onze nieuwste onderhuurder een salamander. Dan wil ik het nog niet hebben over de schimmelculturen die op de wand staan. Die ken ik nog niet allemaal bij naam.

Daarnaast heb ik in de woonkamer, door de afgelopen weken aan regen ook een behoorlijke lekkage aan de voorkant, omdat de regenpijp verstopt zit. Het eerder advies, om te wachten tot de aanstaande verbouwing (gegeven door de meneer die toendertijd (mei 2008) de verbouwing voorbereidde), vind ik met dit weer en de inmiddels opgelopen vertragingen van de verbouwingen niet reeƫl meer. De schimmel plekken staan in de muur, hoe ga ik die plekken ooit weer weg krijgen? En anders nog, wie gaat die kosten betalen?

Mijn man heeft jullie zojuist gebeld en gevraagd om hulp hierbij, zeker ook omdat de planning is dat we zondag op het vliegtuig stappen voor famillie bezoek.

Hij kreeg als antwoord, dat jullie niets konden doen en dat het grondwater was (ja dat had ik al gezien) en dat het met een dweiltje en emmertje ook wel kon. Geloof me, ongeveer 15 cm diep, schimmelend, rottend water vraagt geen emmertje en dweiltje maar lieslaarzen!

Ik heb wat foto's bijgevoegd van de schade, misschien kunt u dan een andere conclusie trekken dan een dweiltje en emmertje, of eventueel het juiste formaat, dweil en emmer komen langsbrengen, met daarbij graag een paar lieslaarzen.

(foto 1) alles drijft..
(foto 4) Schimmel
(foto 3) Ik denk dat we hem Japie gaan noemen
(foto 2) Dit heb ik al uitgehaald

Nu vertel ik het wel met een lach (wat kan een mens anders), maar eigenlijk is dit echt om te huilen. Ik ga ervan uit dat we snel een reactie krijgen met een prettige oplossing, voor zowel de kelder als de schimmel in de woonkamer.

Alvast bedankt en in afwachting van een snel antwoord,
Met vriendelijke Groet,
Celeste *******

Een half uurtje later ging de telefoon. Habeko hoofdkantoor : We hebben uw mailtje gehad mevrouw, is het goed dat we binnen een uurtje de opzichter even langssturen. Ik heb gevraagd of hij zijn laarzen mee wilde nemen.

Een half uur later gaat de bel. Ik doe open en daar staat de opzichter die zich voorsteld met de onsterfelijke woorden : 'Flora en Fauna beheer, u had een nieuwe leefgroep?'
Ik wijs hem de kelder, en hij kijkt en vraagt of ik wel eens aan het houden van Koi Karpers had gedacht...

Je kon me inmiddels wegdragen natuurlijk.Maar gelukkig was zijn volgende opmerking dat hij een pomp bij zich had.. en toen had ik niet alleen een vijver in mijn kelder, maar ook een fontein in mijn voortuin.. Ach je moet alles een keer gehad hebben hihi.

Na een paar minuten pompen vraagt hij of het gourmetstel het echt niet meer doet, als ik vraag waarom houdt hij Japie de salamander omhoog. 'Dan zullen we hem maar gewoon buiten zetten oke?'

Na 5 minuten pompen staat er nu nog zo 3 cm water in de kelder.. dweil niveau zeg maar..Meer kon de man even niet doen, is ook niet erg, de rest dweilen we vanavond wel aan.. nu eerst even een broodje eten, dat is er nog niet van gekomen vandaag

nog 2 nachtjes slapen en dan gaan we op vakantie.. we zullen het nodig hebben...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als het je overkomt, vast niet heel erg leuk. Ik daarentegen heb wel even gegniffeld om het hele verhaal. Sorry. :-))))

Fijne vakantie!

Lennie

Sabine zei

Ahhh, jullie zijn een lichtend voorbeeld van 'don't get mad, get even!'. Errug knap gedaan.