dinsdag 6 mei 2008

Vakantie!


Heerlijk dit..


De eerste week was het nog even twijfelachtig het weer, we zijn op koninginnedag 2 keer helemaal doorweekt geregend. Maar nu is het zonnetje vollop aanwezig en genieten we van het weer, en de omgeving. Tjonge wat wonen we hier ontzettend mooi en fijn. Als we aan het einde van de dag op de fiets stappen om papa op te halen van zijn werk, is het iedere keer weer genieten, van de weiden, de polders en het leven wat zich daar afspeelt. Alsof de tijd gewoon even stil staat. Quinten verzucht regelmatig dat hij zo ontzettend blij en dankbaar is, dat hij hier mag wonen. Dat beamen wij graag, want wat is het mooi.
Ik zal vanavond de camera eens meenemen, dan kunnen jullie meegenieten.

We wonen hier nu een half jaar en nu alles gaat groeien, we tussen de weilanden met schapen (en lammetjes!) en kalfjes zitten genieten we op en top.. Het is echt alsof we op vakantie zijn.


Quinten is met een aantal buurtgenootjes veel aan het vissen bij het kanaal en moet inmiddels goed ingesmeerd worden. Hij heeft al een heerlijk kleurtje. Je krijgt een beetje een Little house on the prairy gevoel. Ik vond het altijd heel erg burgelijk, maar nu het zo ver is, geniet ik eigenlijk alleen maar. Wat een heerlijk voorrecht hebben wij dat we hier kunnen wonen.

Kinderen spelen in het gras en verzinnen de meest heerlijke spelen, en de moeders zijn thuis en bakken brood en maken eten. Zo is het wel een beetje, hoewel de moeders zich ook prima vermaken met een kopje koffie en dan de buurtroddels even bijbespreken. Dat is vooral veel lachen. Het is een kleine gemeenschap, maar iedereen kent elkaar. Er zijn heel veel kinderen, dus eigenlijk is er altijd wel iemand om mee te spelen.


Gisteren zijn we lekker op stap gegaan met opa.


Hij heeft ons meegenomen naar Hoek van Holland, waar Quinten zich vreselijk heeft vermaakt met een visnetje, de zee en de rotsen waartussen krabbetjes, kwallen en zeesterren leven.Hij heeft uiteindelijk niets gevangen, maar daar ging het ook niet om. Hij heeft wel een heel mooi stuk hout gevonden geslepen door de zee. Dat pronkt nu op zijn kamer.
Je kan nu ook mooi zien dat zijn armen echt verbrand waren. Dat gebeurde maandag. Nadat hij de hele middag op pad was geweest, waren er 2 rode armpjes aanwezig. Zijn eerste keer verbranden. Ik had er 's morgens gewoon niet aangedacht hem in te smeren. Beetje dom dat wel. Maar voor het eerst in 8,5 jaar. Quinten nam het mij iig niet kwalijk (ik mezelf wel hoor)
Inmiddels wordt hij natuurlijk gesmeerd. Zijn armen hebben we eerst gesmeerd met brandwondenzalf van Weleda. Echt wereldspul. Hij heeft geen pijn meer gehad (gelukkig pfoei) en nu krijgt hij voorlopig even factor 30 op zijn armen. Deze zonnebrand hebben we in Spanje gekocht, dus dat moet goed zitten :)

Na het vissen, zijn we naar de maeslandkering gegaan Een van de grote waterwerken van Nederland. We zijn ook bij het Keerhuis geweest. Daar is van alles te vinden over de waterkering.

Jantje Brinker is terug :)

Geen opmerkingen: