dinsdag 7 augustus 2007

een foto verslag van 2 heerlijke wekenJoy vindt het wel te pruimen
Het autootje in ontwikkeling (Quinten maakte een kadootje voor papa, een gele knuffelauto)Work in progress

ach je kan op slechtere plekken werken
brood halen in de regen


Het legermuseum in Martigny. Een kleine plek vol geschiedenis en helden.

"Zou die nog tikken? Papa en Mama zeggen van wel.
Zie je wel hij tikt niet, ik zei het toch, die ouders van mij zijn hartstikke maf"

De vuurkuil.
Achter in de tuin is deze heerlijke plek. We zitten er erg graag met een kopje koffie ('smorgens) of thee ('s avonds) en kijken door de rook zo het dal in. Maar ook broodjes, marsmallow's en andere dingen worden erop gemaakt. We zijn nog op zoek naar een metalen a-tafel (klus voor volgend jaar) en een ketting en een mooie heksenpot zodat we soep kunnen maken boven het vuur.

Pruimen schudden, de hogere bomen vereist een speciale techniek.
Pruimen rapen, schudden en weken, daarna ontpitten en ontvellen vervolgens koken en suiker toevoegen en je hebt kilo's pruimenjam. We hebben 7 vruchtdragende bomen op ons terrein staan en dus is het een heleboel werk. Maar wel erg leuk om te doen.Naast pruimen hebben we ook Aalbessen. Ook lekker!
(we willen nog graag hazelnootbomen hebben)

Daarnaast hebben we nog gekayakt,gewinkeld, gewandeld, hebben visite gehad van lieve mensen uit Nederland, zijn er loge's geweest en hebben we onze speurtocht naar de abdij van Jeantes voortgezet (daar zoeken we nu al 3 jaar naar, maar ergens mist er een heel belangrijk bordje en zo missen we hem steeds) hebben we brocantes bezocht en hebben we heerlijk de toerist uitgehangen. Het waren weer heerlijke weken. Volgend jaar gaan we weer.

Geen opmerkingen: